Mika från MIKAs

Onsdag

Idag var MIKAs grundare Mika Kjellberg hos oss och föreläste!

Idag var vi även på 3 utställningar. Bland annat en med Robert Capa's bilder från kriget. Han bilder är helt otroliga. Det är André Fridberg alias Robert Capa som bland annat tagit ögonblicksbilden på den amerikanske soldaten som blir skjuten i huvudet. Vilka bilder asså!!!!!
Han blev dock bara 40 år tyvärr. Under vad han hade sagt skulle bli sin sista krigsbevakning trampade han olyckligtvis på en landmina och miste livet. Och jaa, det blev hans sista minst sagt. Men inte på det sätt han hade tänkt sig.

Efter utställningarna åkte jag ensam tillbaka till skolan och fortsatte ragga modeller inför morgondagen. Ska plåta Margareta som just nu är aktuell i Top Model...
Ser fram emot plåtningen imån! Hoppas det går att göra som jag tänkt!

När jag var klar med detta satte jag mig för att retuschera, och nu har jag precis kommit hem. Var tänkt att jag skulle gå och kolla på Club Killers på Debaser ikväll, men pallar inte =( =(


Nu ska jag äntligen äta min panerade torskfilé och stekta potatis... Tjatat om det i en vecka nu...



Over and out

30/10 -07

Tisdag

Nada nada nada...
Planerar även idag inför plåtningarna nu i veckan!

Träffade Micke idag också, snackade en massa om framtiden och nutiden förstås..


29/10 -07

Måndag

Nada nada nada...
Planerar inför torsdagens samt söndagens plåtning...

På kvällen var jag och lyssnade på min fd arbetskamrat Jocke när han spelade med sitt band. Det var skitbra!



Love Boat

Lördag

Idag var klassen bjuden till Berns för att plåta en modevisning. Som tack fick vi gratis drinkar =)
Det var sjukt kul. Vi var där och festade en del med en massa roliga människor. Mest gamlingar, hahaha...
Runt 00:00 tog vi oss in på nattklubben 2:35:1 som ligger under Berns. Inge vidare röjställe direkt. Mer förfestställe... Fanns ju ingenstans där man kunde vifta på sina lurviga =P

Var där till halv 3 sen var det dags att pallra sig hem!

Caj Bond

Fredag

Idag var Caj Bond hos oss. Hon är trendanalytiker och har skrivit boken "Bordel de mode" - Kläder som kultur och personligt uttryck. Vi fick en varsin signerad utgåva också =)
Hon sitter just nu i sin lilla lya i Paris och skriver på en ny bok.
Caj berättade mycket om klädindustrin. Barnarbete, miljö och kvalité.

Efter föreläsningen stack jag hem. Jag var så sjukt trött efter nattens arbete på advokatbyrån.


Bye

Mattias Edwall - Mötet

Torsdag

Idag torsdag var jag på intervju hos Mattias. Hoppas att jag får komma dit och provjobba...

När jag sen var påväg mot skolan ringde planeringen på jobbet och sa att advokatbyrån jag jobbade för igår hade tyckt att jag och min kollega hade gjort ett mycket bra jobb och ville förlänga beställningen till 03. Shit o nej tänkte jag. Skola 09 imån jueee!!! Men jaja.. Bit ihop, le och tacka ja.. Iaf ett par hundra extra i plånkan...
Fick skjuts hem av AL efter jobbet, det var ju shysst!

Annars en lugn dag!



Lundlund

Onsdag

Idag var Karin Lund från ageturen www.lundlund.se hos oss och föreläste. Det var mycket intressant. Hon berättade att dem inte tagit in en ny fotograf på två år. Jisses, inte lätt asså! Tror dem har 14 fotografer sammanlagt!
Tydligen är det bara 3 fotografer från sverige som under de senaste 20 åren som lyckats internationellt... Jag blir väl antagligen den fjärde.. Om ingen hinner före?!?! hehe...
Karin sa i alla fall att vi var välkomna upp att presentera oss och visa dem våra bilder! Ska samla på mig lite bilder och sen får man la väl se om man lyckas ta sig i kragen och pallra sig upp dit...


På kvällen jobbade jag som väktare. Shit, jag behöver verkligen en massa extra pengar nu. Helt pank! =/
Jobbade i alla fall på en advokatbyrå inne i stan. Det var sjukt roligt. Fick höra en massa advokatskämt.
Typ:
- "Vissa säger att vi säljer papper"
-"Jaaa... Men inte mammer"
... Och så hörs ett ringande skratt i lokalen... *suck*

Hur man säger "ha sex" på advokatspråk: "Att idka intimt umgänge"

Detta fick jag stå ut med i åtta timmar mellan 5 o 01 iaf... heheh...



Natti natti

Apple, Sara Flygare

Tisdag

Idag var en snubbe från Apple hos oss och snackade en massa om ett av deras program, aperture. Säkert ett helt OK program, men varför lära sig ytterligare ett program som gör det dem program jag redan använder gör?

Senare under dagen kom Sara med hennes skola Sara Flygare sminskola. De ska göra ett slutarbete som dem vill att vi ska dokumentera. Alltså ett beautyjobb, det ska bli skoj. Jag har aldrig plåtat beauty förut.
Jag ska samarbeta med en tjej som heter Minh.

Thats it for today...

Johan

Måndag

Idag var konstnären och projektskaparen Johan ( ) hos oss och föreläste för oss om hur man driver projekt från början till slut. Det var spännande att lyssna på!
Han berättade mycket om hur man driver projekt och vilka komponenter som är nödvändiga. Och vad som är viktigt att tänka på.

Idag har jag även gjort två telefonsamtal. Mer berättar jag inte om det...

Vi hade även ett möte idag om kommande projekt. På lördag kommer vi plåta på Berns. En catwalk. Och efter det kommer vi röja på nattklubben 2:34:1 Yeehaaaa!!!


Sleep well

J Lindeberg och Johan Renck

Fredag

Idag på morgonen när jag kom till skolan blev jag tillfrågad att vara dataass åt Johan Renck när han skulle plåta J Lindeberg. Vad skulle man svara förutom: "Självklart" ? =)
Det var spännande att se på!
Johan Renck skulle plåta J Lindeberg för en artikel i BON. Det blev riktigt shyssta bilder!

Senare under dagen hade sista Team 1 sin fotografering med temat Women's Fashion. Medan de plåtade satt jag och retuscherade mina bilder från onsdagens fotografering. Jag är nöjd =)

När bilderna är godkända slänger jag upp dem här!



Take care!

Söker boende!

Har du ett rum, eller vet du någon som ska hyra ut sin lägenhet eller liknande?

Jag behöver någonstans att bo from mitten av december!

Maila: [email protected]

Pro Center

Torsdag

Idag besökte vi Procenter. Där träffade vi VDn Matias Ibanes som berättade om företaget. Han menar att dem är bäst i landet på att printa bilder. Så nu har vi fått ett var sitt konto där så att vi kan beställa bilder! Matias visade oss även hans utställning som heter "Till Matias". Det är många! fotografer som ställt upp med att skänka bilder. Fotografer så som Peter Gehrke, Camilla Åkrans, Jens Assur och många fler av Sveriges elit. Det fanns många bilder att beundras av!

På lunchen idag åkte jag och Lorance till Bai Thong vid medborgarplatsen och käka. Asgott! Jag brukade käka där när jag jobbade som väktare på skrapan. Stammis så att säga! Roligt att dem kände igen mig, hehe...

Sedan åkte vi tillbaka till skolan och jag satte mig för att välja ut bilder samt retuschera. Vilket jag tillägnade kvällen åt medan grupp 3 plåtade Vouge Sexy.

Panik!!!
Jag vet inte riktigt hur jag ska klara mig fram till december, och efter det... Har typ inga pengar, ingen inkomst... Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till...


Imorgon kommer Johan Renck, "Stackabo" och plåtar hos oss. Han skulle porträttera J Lindeberg för tidningen BON. Det ska bli spännande att se på! Emma Wiklund skulle egentligen kommit för att föreläsa, men det blev skjutet på framtiden!


Hörs imån!

Men's fashion

Onsdag

Idag är det men's fashion på schemat. Jag kommer plåta två killar. Peter från MIKAs och Johan från Up models. Skit kul! Idag har vi fått låna kläder från Lars Wallin, en av sveriges största designers. Skitkul att få plåta hans kläder!

Nu sitter jag och väntar på att Sara och Alicia ska bli klara med sina fotograferingar...
Snart kommer lille Ralf Loren som är en chihuahua som ska vara med på plåtningen med Johan. Ska bli kul och se om man kan få till någon rolig bild =)

forts följer...

Martina Bonnier

Tisdag

Idag var Martina Bonnier från Damernas hos oss och föreläste. Och även idag blir det ett WOW! Mycket ispirerande!
Jag ser fram emot att komma ut i världen och jobba tillsammans med alla dessa människor som kommer till oss och föreläser.
Martina är modechef för tre tidningar. Damernas, DV mode och DV man. Hon berättade hur det går till när en fotograf får ett uppdrag utav dem. Hennes syn på retusch och lite allmänt runt omkring mode och foto. Hon berättade om hur en fotograf ska bete sig när han eller hon kommer till dem för att presentera sin portfolio. Det är viktigt att man som fotograf är väl förberedd på sitt möte. Man ska veta vad man söker till. Man ska kunna stå för sina bilder och kunna förklara syfte och tema.

Senare under dagen besökte jag Lotta som var hos oss förra veckan och föreläste. Köpte modeboken som hon skrivit.

God Natt

Mattias Edwall

Måndag V 7

Idag började dagen 09.30 med en föreläsning av fotografen Mattias Edwall (www.mattiasedwall.com)
Mattias är en utav sveriges största modefotografer och har under 21 år varit aktiv i yrket. Men han har dock bara plåtat digitalt i 1.5 år då han köpte din egna utrustning.
Jag tycker Mattias bilder innehåller en sån otrolig känsla så att man nästan dras in i situationen vid plåttillfället. Han vill att hans bilder ska avge en slags doft, aningen bra, eller dålig.
Jag blev oehört inspirerad och sporrad till yrket när Mattias berättade samtidigt som man insåg hur svårt det är att lyckas.
Men hur som helst var det en otroligt bra föreläsning!

Senare under dagen övade vi en ny slags ljussättning. Ett väldigt mjukt ljus där vi använde oss utav skärmar och beautydish. Jag satt även och retuscherade en del bilder som jag måste leverera till MIKAs...

Klockan 19 var det sedan dags för ytterligare en kvällsfotografering! Idag var det Linn som fick stå på fonden. Jag testade ett helt nytt slags ljus. Det påminde mig lite om produktfotograferingen på Digitized, där jag jobbade som fotoassistent förut...

Runt 00.00 var jag hemma och då var det dags att krypa ner. Mätt i magen efter en hamburgare och kycklingvingar från McDonalds...

Imorgon tisdag kommer Martina Bonnier från Damernas och föreläser!


Ha en bra dag!

Träning i mental styrka - Torsdag

Idag hade vi åter igen besök av Yvonne Brokvist som har coachat oss till att få bättre självkänsla och självförtroende. Detta var tredje och sista besöket, tyvärr!
I övrigt hade vi möte med Carlo om hur vi tycker kursen har utformat sig hittills. Positivt - Negativt och önskemål på tiden som är klar.
Över helgen fick vi i hemläxa att leta upp en varsin helkropps bild som vi tycker är bra. Carlo pratar ofta om att det är svårt att få till en riktigt bra helkroppsbild, så nu ska vi träna träna träna på det! Skoj!

Imorgon kommer Mattias Edwall på besök och föreläser hos oss! Det ska bli riktgit spännande att höra på honom! Mattias var en utav dem som satt med i juryn och valde ut oss 9 som går på School of Fashion Photogrophy...


Gó natt

Lotta Lewenhaupt

Torsdag

Idag föreläste modegurun Lotta Lewenhaupt. Hon har bland annat skrivit boken "Modeboken 1900-2000"
            Lotta har arbetat som modejournalist, stylist och redaktör på svenska modetidningar sedan slutet av 60-talet.
Det var spännande att höra hennes tankar och åsikter kring modefoto. Lotta gillar bland annat modebilder med ett inslag av journalistik. Och hon anser även att det i en modebild är viktigt att man får fram formen på kläderna. Att kläderna får tala.
Vi diskuterade även runt provokativa bilder, så som United Colors of Benetton.

Nu till nästa projekt kommer vi använda kläder ifrån Lars Wallin, en av sveriges mest kända kläd designers. Han har i år bland annat designat rosa bandet för bröstcanserfonden.


Något jag glömt nämna (eller rättare sagt hade jag inte börjat skriva i denna blogg då) Så har vi tidigare under vår workshop haft besök av Johan Renck. Mannen som bland annat har gjort några utav Robbie Williams och Madonnas musikvideor. Han har även producerat reklamfilmer år bland annat H&M och Nike.
Johan är en allsysslare som både är AD, stillbildsfotograf och filmfotograf.
En mycket inspirerande människa!
Han menar att en modebild ska innehålla cirka 5% humor för att få den lilla extra känslan. För att få bilden att bli ihågkommen och intressant.

Annars idag har jag suttit och organiserat mina bilder, valt ut och retuscherat en del från fotograferingarna tidigare i veckan. Skoj men jobbigt...
Nu sitter jag på tunnelbanan hem. Klockan är 21. Ännu en lång dag i skolan... Funderar på att ta med en pizza hem när jag kommer fram...


Over and out

Fotografering

 Onsdag

Även denna dag började sent. Jag åkte till skolan och var där klockan 15.30 eftersom vi fotograferade så lång in på natten.
Dagens fotografering som jag gjorde tillsammans med Lorance skulle börja 16. Idag hade vi fått tag i make up artist och hår stylist som hjälpte oss. Kläder hade vi fått låna från PR byrån som sponsrar skolan. Jag ville köra ett rock-punk tema och ärligt talat så tycker jag att resultatet blev över förväntan! Det ska bli mycket roligt att titta på bilderna om någon dag, och se vad man kan göra med dem i retuschen!
Ida, som är modellens namn, kommer från Up Models.
Stackars Lorance... Han var sjuk idag men tog sig ändå igenom sin fotografering. Hans bilder blev, trots sjukdom, riktigt bra!
Nu sitter jag på tåget hem, ska ladda upp det här i bloggen, sen lägga mig och snarka så fort som möjligt!
Jag måste ju även nämna att jag idag, för första gången, köpte tidningen Situation Stockholm, det kändes bra =)

God natt!

Tisdag

Tisdag

Dagen började sent för min del. Jag kände mig inte helt Ok när jag vaknade och bestämde mig för att vila fram till middag för att orka med kvällens plåtning.
På grund av förseningar kom vi inte igång att plåta förrän runt 21 tiden, och slutade runt 03. Jag tyckte det var skitskoj! Det var faktiskt skönt att inte ha en massa människor runt omkring sig som står och stressar en. Man kan ta allt i lugn och ro, och testa sig fram och förhoppningsvis på ett bra resultat!
Idag hade vi inget speciellt tema, utan testade lite olika sorters utstyrslar.
Dagens modell var Sandra!
När jag sedan skulle åka hem, missade jag sista bussen, vilket gjorde att jag var tvungen att ta första tåget hem. Vilket jag somnar på och åker för långt. Sååå, jag var tvungen att åka tillbaka och i säng kom jag runt 06... *Gäsp*

Jimmy Backius

Måndag

Dagen började med en föreläsning 09.30 med Jimmy Backius (http://www.jimmybackius.com/)
Jimmy är en fotograf i 40 års åldern som började med att assa i flera år. Till slut efter påtryckningar från flera håll bestämde han sig för att ta sitt första jobb som fotograf.
Han är nu en förebild för många. Hans bilder är grymma och har en skön känsla av naturlighet. Jimmy gillar att jobba med dagsljus/ HMI.
Efter 3 timmars föreläsning om hans liv, hans tankar och berättelser är man mycket inspirerad.
På kvällen assade jag Peter M, och som vanligt tog han grymma bilder!
Idag fick vi även se filmen som filmproduktionsbolaget Titan har gjort om oss. Den var riktigt bra! Det var lite halvt pinsamt att se sig själv på film bara, men jaja... Jag överlever väl =)

Ett inlägg - En vecka

Jaha.. Då har man varit slapp nog att inte skriva något i bloggen på en hel vecka. Ursäkta för det!

Veckan har sett ut på så sätt att alla team har utfört dina fotograferingar som planerat. Mitt team, team 2 fotograferade 70 tals underkläder på tisdagen. Sara började, därefter var det min tur och Alicia avslutade kvällen.
Jag är jättenöjd med min fotografering, det känns bra!
tisdagen efter min fotografering började jag prata med modellen som Sara hade fotograferat. Efter en stund börjar hon berätta om en kompis till henne som var en väldigt duktig fotograf. Matilda... Jag tappade hakan när hon sa namnet och kom ihåg att jag pratat med henne på fotosidan.se tidigare. Jag bad henne hälsa! Vilket sammanträffande! Dagen därpå skrev Matilda till mig och nu i helgen var jag med hon och hennes tjejkompisar på fest. Skitskoj :)
onsdagen var jag, Peter A och Fredrik först på en agentur som heter Link Casting. Dem skiljer sig något från andra modellagenturer som MIKAs och Stockholmsgruppen. De var jätteintresserade av att samarbeta med oss. Skoj! Efter att ha druckit te och käkat kakor där gick vi på lunch. Kinabufé, helt ok!
Sedan drog vi vidare till en PR byrå. Hos dem får vi låna kläder ur kommande kollektioner. Ganska intressant att gå runt där uppe och se hur modet kommer se ut i vår och sommar. Färger, och vilken stil. Kläderna där finns bara i ett exemplar vilket gör alltihop ännu mer roligt och speciellt.
Vi drog sedan vidare tillbaka till skolan där jag satte mig för att välja ut bilder från min fotografering. Efter att ha valt ut den bild jag gillade bäst började jag retuschera. Nu har jag nog suttit 4 timmar sammanlagt med en och samma bild. Men resultatet tycker jag blev helt ok =) Nu är det bara några bilder till som ska tuschas innan nästa projekt drar igång! Full rulle!
Torsdagen var en seg dag.. Jag sov halva dagen eftersom förkylningen hade tagit ett fast grepp om min hälsa. Jag åkte dock till skolan för att hjälpa Lorance på hans fotografering. Han fick ruskigt bra bilder, otroligt kul!
fredagen kom en otroligt häftig människa till och och föreläste. Ingen mindre än stylisten Ingela Klementz. Hon hade många spännande tankar. Hon berättade bland annat vilka trender det finns inom modefoto just nu, hennes syn på vad som utmärker en bra fotograf, desamma om modellen, och hur man på bästa sätt ska få fram sina idéer till alla inblandade.
Efter detta försökte jag styra upp inför testfotograferingen jag Emma och Lorance har nu på onsdag. Jag har bestämt mig för att plåta rocktema. Hoppas att allt ordnar sig! Annars ringde jag runt och försökte få folk att nappa på en idé jag har. Hoppas att det kommer gå vägen, fy fasen vad skoj det hade varit! Berättar mer om det senare!
Fredag eftermiddag fick jag även äran att träffa Mattias Edwall, som är en otroligt duktig fotograf. Han var även en utav dem som satt med i juryn och valde ut oss nio som går på skolan. Länk till hans hemsida: http://www.mattiasedwall.com/


Tack och hej

RSS 2.0