Torsdag-Fredag

Idag var Marcus Oliveras http://www.oliveras.se/ och Pysse Holmberg http://pysse.com/ förbi skolan och gav oss kritik på våra första bilder vi tagit. Det var mycket lärorikt!

Efter det följde lunch och så fick vi springa runt i en massa affärer för att fixa rekvisita och kläder till vår nästa fotografering. Jag ska plåta Underklädesmodet på 70-talet. Har fått reda på att det var då det gick från att vara bekvämt till sexigt. Alternativt att man slängde av sig undekläderna helt och hållet.
Det blir spännande, tycker mig ha hittat en shysst miljö att plåta i =)

Jag, Emma och Lorance gaddade idag ihop oss för att om två veckor köra några testplåtningar ihop. Sitter nu och ringer runt till make, hår och stylister och samordnar modeller inför fotograferingen. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilket tema jag ska köra. Men det är ju lång tid kvar...

Senare på kvällen träffade jag Ted, min kusin. Vi gick runt på några ställen och pimplade öl, drinkar och cocktails. Var på Akkurat, Gondolen och något annat ställe vid odenplan som jag inte minns namnet på. Trevligt!

Nu är det fredag och en ganska lugn dag.
Kom någon timme senare till skolan idag, men det var helt ok. Händer inte så mycket utan samordnar bara... Testar lite ljus och så vidare...
Ikväll åker jag hem till blekinge. Det ska bli riktigt skönt att träffa familjen. Tror inte jag varit hemma på typ två månader...


Tjing

Möten

Kära blogg!

Idag har vi med klassen varit runt på 3 modellagenturer här i Stockholm. MIKAs, Stockholmsgruppen och UP! Models. Det var skitkul att träffa dem och få chansen att presentera sig. De fick se våra första bilder och de var samtliga riktigt sugna på att samarbeta med oss! Det är så otroligt skoj eftersom jag tror inte man hade haft någon chans till att samarbeta med dem om man inte hade gått i skolan. Kul!
Nu har vi fått lite set cards på deras New Faces som vi kan plåta =)

Brr, min grupp innehållande Sara och Alicia har fått temat "Sexy" på vårt första stora uppdrag. Eftersom jag var sjuk igår hade de kommit överens om att vi skulle plåta underklädesmodet på 30-40, 50-60 och 70 elr 80 talet. Årtiondet jag valde blev 70 talet. Jag har verkligen noll koll på hur underkläderna såg ut på den tiden... Jag var ju inte ens född då och det vinns verkligen ingen info om det på nätet... Suttit i timmar nu för att hitta... Men icke! HJÄLP!!! Snart kommer vi ha casting inför fotograferingen, stylist och make ska kopplas in och fotograferar gör vi på tisdag och torsdag...

Vad mer har hänt idag?
Joo.. första dagen jag hade lunchlåda med mig, men fick ta den till middag istället eftersom vi (såklart) åt ute idag på lunchen... Hade kyckling och potatissallad med mig *duktig*

Träffade en gammal lumpenpolare vid 17. Han ville diskutera en affärsidé med mig. Spännande!
Vid 18.30 träffade jag "Ammi", en modell jag träffade nu i helgen när vi plåtade. Vi hade lite after work, drack rosévin o käka nötter. Trevligt!

Efter det åkte jag hem och såg de sista minutrarna av Top Model. Min lärare Carlo Bosco var ju fotograf i det här avsnittet. Han satt med i juryn också. Svinkul att se =)


Nu sitter jag här i sängen i väntan på att bli trött så att jag kan somna!


En annan rolig grej var att Carlo hade visat min bild för L på MIKAs. L gillade bilden och ville gärna ha med den på deras hemsida! Skojsigt =)

Ny vecka!

Idag måndag sitter vi och sorterar bilder ifrån helgen. Blev riktigt överraskad när jag såg att jag hade 110 skarpa och hyffsat snygga bilder ifrån modevisningen. Aldrig helt lätt att ta skarpa bilder när det är mörkt asså... Men jag är nöjd :)
Vissa hade inte en enda skarp bild så... hehe...
Det som är mindre kul är väl att sortera och retuschera bilderna på de som ville testa på att vara "modell för en dag" Inte världens snyggaste människor direkt, förlåt för att jag säger det!

På lunchen idag fing jag äran att hänga med Emma, min klasskamrat, och träffa Jens Assur, som hon har jobbat för förut. Jens är en shysst snubbe, och en förebild kan man säga! Han tar grymt bra bilder!

Vid 14-tiden kom Yvonne och hade två timmar med oss i träning i mental styrka. Hur får man en bättre självkänsla, ett bättre självförtroende och hur mår man bättre? Mycket nyttigt!
Ska försöka lägga upp lite grejer från den kursen här!

Efter skolan hängde jag med Emma till hennes kontor, hon skulle träffa två praktikanter som ska börja hos henne. Eftersom jag inte hade något speciellt för mig så hängde jag med o fikade med dem! Sen gick jag och praktikanterna o tog en öl... Emma stannade kvar på Rockfoto för att jobba.

När jag sen skulle åka hem var det fullt med folk i tunnelbanan. Derby AIK och Djurgården. Fan vad folk är jobbiga!
Jag mådde inge vidare bra, speciellt inte i trängseln och i den dåliga luften på tåget. Var nära att spy över alla, men jag han ut precis innan...
När jag kom hem visste jag inte vad som var upp eller ner, la mig i sängen o snurrade runt. Har spytt hela natten, och inte kunnat sova på grund av huvudvärken. Tror jag krängt i mig 5 alvedon inatt... Trots det har jag fortfarande huvudvärk idag tisdag :(
Men som plåster på såren fick jag lön från mitt förra jobb idag. Blev dubbelt upp den här månaden, fattar inte varför men ska bli spännande att se på lönespecet!


Förresten Elin!  Du tyckte ju min blogg var tråkig... Jag ska försöka göra bloggen lite roligare! ;)

Kista Galleria Dag 2

Idag har man då spenderat ytterligare en dag i Kista galleria. Idag fick jag äntligen plåta lite modevisning också =) Svinkul!!!
Det var grymt mycket folk där som kollade, kändes riktigt bra!
Har även idag plåtat folk som blev sminkade o stylade... "Bli modell för en dag" Var konceptet... Sjukt kul =D

Kista Galleria

Idag är det lördagen den 22e september och vi har med klassen varit i Kista galleria och fotat catwalk! Vi hade även byggt upp en studio mitt inne i gallerian dit folk fick komma och anmäla sig. Om dem lyckades bli utvalda till fotograferingen så fick de sminkas och stylas för att slutligen fashionplåtas! =) Det var grymt kul!
Det blev ingen catwalkfotografering för mig idag, lät de andra i klassaen ta hand om det idag medan jag stannade i studion och plåtade... Men imorgon är det min tur att plåta catwalk, woho!!
Vi kommer sedan retuscha bilderna och sälja dem till personerna vi plåtade för 250:-/bild. Bilderna vi tar nu under helgen kommer även tryckas i Kista gallerias tidning: "Öppet".
Annars gick jag runt och minglade med modellerna där idag... Kul! Haha.. och medan jag var inne i omklädningsrummet där modellerna blev sminkade kom en sminkös fram till mig och skulle rycka tag i mig för att sminka mig.. Hon trodde jag var modell ***hahahahaha***

3 veckor senare...

Det har nu gått 3 veckor sedan skolstart.
Idag var vi på Berghs School of Communication där de ADs vi samarbetat med nu i 1,5 vecka presenterade deras "planerade" reklam.
Fredagen den 7e September fick de i uppgift att få fram en reklamkampanj för världens första helt organiska jeans. "Mother Jeans". Allt påhittat förstås.
Över helgen var de, två och två, tvunga att komma överens om en bildidé som de sedan 4 dagar senare, på tisdagen skulle presentera för en fotograf ifrån School of Fashion Photography.
Detta skulle sedan fotograferas den 17-18e September.
Jag blev tilldelad Kenna och Camilla. Dem ville ha en helt naturlig kille, utan smink, utan hårstyle. Utan nåt!
Min första spontana tanke var: "Guuud vad tråkig idé". Det var inte mycket fashion över bilden tänkte jag, men det blev till slut så att jag gjorde bilden, som tog cirka 30 minuter när allt var riggat och klart.
Jag fick dock även göra ytterligare en fotografering senare på tisdagskvällen med en underbart vacker tjej från New Faces på MIKAs modellagentur här i Stockholm.

Jag är nöjd!

Denna vecka, i onsdags närmare bestämt hade vi även besök av Johan Renck, fd medlem i Stackabo. Han gör bland annat musikvideos åt Madonna och Robbie Williams. Han gör även reklamfilmer för bland annat Levis, Nike och H&M.
Oehört spännande människa, cool! Han tittade även på våra första bilder vi producerat på skolan och bedömde dem. Skoj!




Vecka 2

På måndagen vecka två var vi bjudna på orionteatern där det var genrep för Fans. Den var sådär ärligt talat.
Denna vecka har annars gått ut på att testa olika slags ljus på varandra inför våra skarpa skott som äger rum måndag och tisdag nästa vecka...
Jag blev även under denna vecka tillfrågad att vara dataassistent åt en klasskompis. Han skulle plåta Natascha Peyre, Bobby och hans vän. Det blev en ovanlig fotosession... Men vi hade sjukt kul =)
TV var även där och filmade inför ett nytt program de vill sälja in till Kanal 5.

Under torsdagen hade vi besök ifrån Molanders. Vi fick en demo på Hasselblad H3D med digitalbakstycke på 39 miljoner pixlar. Lagom är bäst *hrm*

Vi hade senare på dagen modellcasting där modeller ifrån New Faces på MIKAs modellagentur här i Stockholm kom och visade upp sig. Vi skulle under denna casting leta reda på en varsin modell vi skulle vilja fota under det projekt som på börjades i tisdags. "Mother Jeans"...

Vecka 1

I tisdags var det skolstar för School of Fashion Photography (http://fashionphotography.se/) där jag tillsammans med 8 andra inspirerande människor går för att lära oss mer om modefotografins värld.

Första dagen gick åt att lära känna varandra, och bygga i studion. Dagen började klockan 10 och rundades av vid 16-tiden.

Vi kommer nu i fortsättningen börja klockan 09 på morgonen, det känns helt ok faktiskt =) Jag är ingen morgonmänniska direkt, men att vakna till väckarklockan och veta att man ska till skolan, och att ännu en underbar dag påböjats gör att man flyger upp som en kanonkula och har svinkul från början till dagens slut.

Vi har i alla fall nu lärt känna varandra bättre. Fått klämma och känna på kamerorna vi kommer använda, testat olika ljussättningar osv.

Fredagen avslutades runt 17, och efter det blev det "After School" tillsammans med Sara, Alicia, Peter A, Fredrik och Mattias. Jag är ingen ölmänniska direkt, men jag håller på att lära mig dricka det. På Akurrat på söder blev det en Hoegaarden, ett belgiskt hyffsat ljust öl. Blev imponerad att jag kunde dricka det utan att trycka i mig ett halvt ton chilinötter för att dämpa smaken av "surt vatten" som jag upplever öl i vanliga fall...

Helgen har jag nu ägnat åt att träffa vänner och tat lugnt. Senare idag söndag ska jag städa *suck* Tvätta *suck* och diska... *suck* Om jag hinner åker jag nog ut till Barkaby, Sthlm Outket och shoppar loss på lite kläder =)


God natt

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0